środa, 25 lutego 2015

Slovan se rozloučil prohrou s Jokeritu; Bratislavané měli čtvrtou nejvyšší návštěvnost

Hokejisté Slovanu Bratislava zakončili sezónu 2014/2015 ziskem bodu. V úterním závěrečném zápase základní části KHL prohráli ve vyprodané Slovnaft aréně s finským Jokeritu Helsinky 2: 3 po prodloužení.

'Belas' tak v základní části nasbírali dohromady 63 bodů, když v 60 zápasech vybojovali 15 vítězství v řádném hracím čase, pět po prodloužení, resp. v nájezdech, osm duelů prohráli za jeden bod a až 32 v řádném čase. Už dříve bylo jisté, že v tabulce Západní konference obsadí poslední 14. místo a nezahrají si play off.

 'Belas' zaspali úvod utkání, už v 50. vteřině Backlund zasahoval při šanci Wirtanen av 67. vteřině už inkasoval, když mu Sallinen zdařilou střelou vymetl levý horní roh branky při bližší tyč - 0: 1. Domácí odpověděli nepřesnou dorážkou Šťastného, ​​ale byli to hosté, kteří v první třetině diktovali tempo hry. Omark ujel domácí obraně a řítil se sám na Backlund, švédský Unibet sazky na sport brankář vytěsnil jeho pokus ramenem. Následně Hagman ztroskotal v dobré šanci. Slovan si největší příležitost vytvořil v 13. minutě, když se po Nagyové střele dostal k dorážce Jeglič, ale tísněn těsně minul branku hostů. Hrál se oboustranně rychlý hokej, bez zbytečného přerušování ze strany rozhodčích, poutala bruslařská lehkost a elegance hráčů Jokeritu, ale i srdnatost a bojovnost domácího týmu.

V 24. min se prokličkoval k brance Moses, v poslední chvíli ho zastavil podražením Brejčák, slovanisti se v následném oslabení bez větších problémů ubránili. Po vypršení trestu přišla výborná pasáž ze strany 'modrých', po gólech volali zejména zakončení Murleyho, Brejčák a Mihálika, brankář Jokeritu Helenius si však držel čisté konto. V polovině utkání viděli diváci hned dva samostatné úniky, nejprve domácí Bartovič při svém sólu neprekabátil Helenius a na druhé straně Backlund stihl vyrazit blafákový pokus Aaltonen. V 36. minutě prefrnkol kolem Mihálika nejlepší střelec ligy Moses a opět musel ukázat své umění Backlund. Chvíli nato už ale ani on nestačil na umístěnou střelu GUNDERSON, kterou americký obránce zvýšil na 2: 0 pro 'žolíků'.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz