poniedziałek, 9 czerwca 2014

V úterý může v předstihu sestoupit jen Nitra

Úterní 32. kolo nejvyšší slovenské fotbalové soutěže může v předstihu rozhodnout s definitivní platností o jediném sestupových z Gambrinus ligy 2013 / 2014 . V boji o záchranu jsou už déle " namočené " jen dva týmy - FK DAC 1904 Dunajská Streda a FC Nitra. Po zmíněném předposledním kole však může sestoupit pouze klub zpod Zobor , jehož fotbalisté nastoupí na pastvinách proti již jistému držiteli mistrovského titulu ŠK Slovan Bratislava . Hráči FK DAC 1904 přivítají také 20. 5. od 17:30 FC Spartak Trnava.

Dvě kola před koncem této sezóny má tým ze Žitného ostrova po odečtení poltuctom bodů za korupční skandál související s ovlivňováním výsledků setkání stejně 23 bodů jako poslední v klasifikaci Nitra , ale momentálně o tři góly lepší skóre . Dunajské Stredě , kterou vede z lavičky Mikuláš Radványi , na záchranu mezi slovenskými elitou stačí mít při konečném účtování stejný počet bodů jako FC Nitra , kde je šéfem realizačního týmu Ladislav Hudec . Podle rozpisu Slovenská republikových soutěží je totiž rozhodujícím kritériem při postupech a sestupech vzájemná bilance , kterou mají lepší Dunajskostredčania . Hráči FK DAC v 8. kole zvítězili v domácím prostředí 1:0 ( hrálo se 31. srpna 2013 , jediný gól dal v 51. min Ákos Szarka ) , následně v Nitře se v rámci 19. kola zrodila 29. listopadu 2013 bezbranková remíza a nerozhodný výsledek, ale 1:1 ( góly: 41. Martin Matouš - 36. Šimon Šmehyl ) , byl před rekordní tohtosezónny návštěvou 6918 diváků i 11. května v souboji 30. kola Gambrinus ligy na Žitného ostrova .

V případě , že Dunajská Streda zvítězí v úterý nad " Anděl " a Nitra přehraje v Bratislavě s " modrých " , opustí klub zpod Zobor po devíti sezónách účinkování nejvyšší slovenskou soutěž. Hráči Nitry , který v uplynulém kole zvítězili v domácím prostředí nad Trnavou přesvědčivě 3:0 a bodově se dotáhli na jediného protivníka v záchranářských pracích ( FK DAC podlehl v Košicích 1:2 , pozn. ) , Chtějí pokračovat v nastoupeném trendu . " Zápas s Trnavou je už pro nás historií a dávno za námi. My se však díváme na sebe , chceme to zvládnout . Ve dvou zbývajících duelech na Slovanu a doma proti Senici se vynasnažíme získat co nejvíce bodů . Věřím, že hráči pro to udělají maximum , " uvedl pro agenturu SITA generální manažer nitranského klubu Jozef Petráň a pokračoval : " Jsme si vědomi, že máme horší vzájemnou bilanci s Dunajskou Stredou , na konci soutěže musíme mít alespoň o bod více . V úterý nastoupíme na půdě mistra, pro hráče je to motivace, určitě půjdou na doraz . Věřím, že Nitra bude účinkovat v nejvyšší soutěži i v dalším ročníku . "

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz