wtorek, 20 maja 2014

Ofenzivní smršť Spurs, San Antonio se ujalo vedení v sérii

Basketbalisté San Antonia zvítězili v noci na úterý v úvodním finálovém souboji play off Západní konference NBA nad Oklahomou City 122:105 . V sérii hrané na čtyři vítězství se Spurs ujali vedení 1:0 na zápasy , další duel je na programu v noci na čtvrtek.


Domácí nastoupili na souboj is rozehrávačem Tonym Parkerem . Francouzský tvůrce hry utrpěl v posledním setkání série proti Portlandu zranění levého stehna , pro které měl původně pauzírovat minimálně týden . Hostům naopak chyběl Serge Ibaka . Elitní pivot a defenzivní specialista by měl pro natažený lýtkový sval vynechat celou sérii konferenčního finále. Úvod vyšel lépe Spurs , kteří se rychle ujali dvouciferného vedení ( 20:9 ) . Thunder však zlepšenou hrou dokázali Bet365 bonus manko smazat ještě do konce první čtvrtiny ( 30:27 ) . V druhém dějství to byli opět domácí, kteří odskočili soupeři na 12 - bodový rozdíl ( 60:48 ) . Skóre se měnilo jako na houpačce i po změně stran . Pět minut před koncem třetí části hry se poprvé dostali do vedení hosté ( 75:76 ) , Texasani však kontrovali sérií 12:2 a od toho momentu si už náskok udrželi až do závěru . Ofenzivní přestřelku nakonec vyhráli v poměru 122:105 a suverénním způsobem se ujali vedení v sérii. Pod výsledek se podepsala výborná úspěšnost střelby z pole v podání domácích, kteří proměnili až 58 procent svých pokusů . Lídrem San Antonia byl Tim Duncan . Nestárnoucí veterán využil podkošový absenci IBAK , přesně trefil prvních sedm střel a celkově zaznamenal 27 bodů.

" Tim hrál fantasticky . Ale dnes jsme triumfovali jako tým, každý hráč podal vyrovnaný výkon . V dalších zápasech bude odpor soupeře ještě větší , proto se sázkové kanceláře bonusy musíme držet při zemi , " hodnotil duel Parker , který k 14 bodům přidal i 12 asistencí. Domácím se zároveň efektně podařilo eliminovat útočné duo soupeře Kevin Durant - Russell Westbrook . Ti sice nastříleli společných 53 bodů, ale potřebovali na to z pole až 41 pokusů. " Recept na vítězství v dalších zápasech je jednoduchý - musíme zlepšit obranu . Ano, po zbytek série nám bude chybět Serge ( Ibaka ) , ale právě kvůli tomu musí zabrat v defenzivě každý jeden hráč ," komentoval první zápas Durant . Thunder se pokusí o vyrovnání série ve středu , druhé setkání se hraje opět v San Antoniu .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz