niedziela, 1 czerwca 2014

Podbrezovčania chtějí hrát Fortuna ligu v domovském stánku

Fotbalový stadion v Podbrezové prozatím nesplňuje podmínky aby se tam mohla hrát nejvyšší fotbalová soutěž. Funkcionáři klubu jsou však odhodláni splnit alespoň základní požadavky , aby do prvního domácího zápasu na konci července mohli nastoupit ve svém domovském stánku a ne v Brezně či v Banské Bystrici . Portál osporte.sk zjišťoval na kolik jsou Podbrezovská ambice v nové Fotuna lize reálné.

Fotbalisté Podbrezové si vybojovali účast v nejvyšší soutěži poprvé v historii klubu . Nevelká obec žije fotbalem již desítky let a nejvíce ho dotuje tamní Železiarenská gigant . Nikdy však tak vysoko nerúbala jako tentokrát. Což nám potvrdil i prezident FO ŽP Sport Podbrezová Július Kriváň : "Je to už 51 let jako jsem přišel na tento stadion v Podbrezové a během této dlouhé doby bylo moje jméno spojené stále s Podbrezovská fotbalem . Ať už jako fanoušek, fotograf nebo funkcionář a posledních deset let jako prezident klubu . Je to pro mě vyvrcholením toho celého času co jsem s Podbrezovská fotbalem spojený . Na jedné straně máme radost, ale na druhé sázkové kanceláře na internetu straně jde io závazek ať už vůči hlavnímu sponzorovi ale i dalším sponzorem jakož i vůči hráčům , kteří si to vybojovali . Věřím, že všichni zmiňovaní budou mít i nadále chuť hájit barvy ocelárny Podbrezová a budeme společnými silami úspěšní i ve Fortuna lize . "

K tomu aby se to podařilo, musí v Podbrezové vynaložit nejen další lidské úsilí , ale i finanční . Stále totiž není jasné, jakým tempem proběhne rekonstrukce Podbrezovská stadionu a zda se stihne včas. "Jsou už sepsány všechny připomínky i podmínky, které musíme splnit . Věříme, že do prvního domácího zápasu Fortuna ligy se to podaří a uskuteční se v Podbrezové . Hlavně musíme udělat sektor hosty. Ostatní věci jako je osvětlení , vyhřívání trávníku a podobně, musíme sázení live splnit v průběhu jarní části , "dodal šéf Podbrezovská klubu.

Do rozsáhlejší rekonstrukce stadionu se spustí v této horehronské obci během zimní přestávky . Pokud by to do úvodních jarních kol nestihli, hrálo by se pravděpodobně v Brezně . Podobný scénář hrozí i nyní v létě, přestože si ho nikdo z kompetentních nepřipouští. Kádr by měl zůstat pohromadě a hráči touží nastoupit ve stánku , ve kterém si i nejvyšší soutěž vybojovali . " Kádr určitě měnit nebudeme . Problematický je pouze Štefan Gerec z Ružomberka , který je u nás na hostování . Věříme, že se na jeho dalším působení s mateřským klubem dohodneme . Probíhají již na toto téma jednání . Máme ještě vyhlédnuté dvě posily , ale jinak budeme pokračovat s hráči , kteří si to za ty dva respektive tři roky úspěšného účinkování v druhé lize vybojovali , "prohlásil Július Kriváň .

Zájem odehrát nejvyšší soutěž předběžně už projevily i klíčoví nejstarší hráči Podbrezové , tedy brankář Jozef Hanák ( 1976 ) , obránce Vratislav Greško ( 1977 ) či záložník Blažej Vaščák ( 1983 ) . Pro osporte.sk netajil ambice právě fotbalista , který hrál ve sázkové bonusy online špičkových zahraničních ligách - Vratislav Greško : " Podařilo se nám postoupit s obyčejnými chlapci , kteří vrcholnou soutěž ještě nehráli . Hlavně mladí budou mít možnost porovnat a snad si je někdo silnější vybere a dostanou se do zahraničí jako já . Uvidíme jak se s Fortuna ligou poprat . Věřím hlavně, že přijde na stadion konečně i více diváků . Jsme zklamaní, že jsme lidi výkony a výsledky v druhé lize nezlomili a nepřicházely nás povzbudit ve větším počtu . Uvidíme jestli přijdou nyní . Je jedno na koho , jestli na nás nebo na soupeře . Hlavně aby přišli . Chci k nám pozvat i fanoušky hostujících mužstev , aby udělali atmosféru . Bude to lepší než by zde měl být prázdný stadion . "

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz